Op 8 januari 1994 werd het Dominicuskoor Weerklank opgericht. Het oude gemengde koor was gestopt en er was behoefte aan een nieuw en eigentijds koor. Eerste Pinksterdag hebben we het 25-jarig jubileum van het koor en de jubilea van dirigent/pianist Berny Oude Kempers gevierd. Nieuwe zangers zijn van harte welkom!

Weerklank werd achtereenvolgens geleid door dirigenten Peter Steijlen, Mylada Sallé met Netty Damhuis als pianist, en Onno van Ameide met Berny Oude Kempers als pianist. Sinds 2009 is Berny tevens de dirigent van het koor.

Voorganger zuster Baptiste Tuin o.p. verwoordde het belang van een kerkkoor aldus: ‘In onze liturgie, waarin veel meer meespeelt dan woorden, waarin het gaat om heilige symbolen, tekens en gebaren, moeten we wel zingen! Dat wat we in onze liturgie willen vieren, is haast te groot voor woorden. Maar zingend gaat het wél. Zingend proberen we die gedachtenis aan Jezus van Nazareth en het hart van ons geloven levend te houden. En koren hebben daar een belangrijk aandeel in.’

Voelt u zich aangesproken? Kom dan eens kennismaken. Het koor repeteert op dinsdagavond en zingt één keer per maand op zondagochtend en natuurlijk ook op de hoogfeesten.